Min Graviditetsvecka - Vecka 34

Bebisen :
Din bebis längd är denna veckan ungefär 32 cm från huvud till stjärt och 46 cm totalt. Den väger nu omkring 2.2 kg. Håret fortsätter att växa sig längre och tjockare. Bebisens hårfärg kommer troligen att förändras efter förlossningen, så om den är blond finns det en chans att det mörknar senare eller vice versa.
Det mesta av lanugohåret trillar av vid den här perioden, men vernixproduktionen ökar. Bebisen tar kalcium från dig för att kunna bilda skelett så därför är det viktigt att du för i dig mycket kalcium, antingen genom att dricka mjölk och/eller genom kosttillskott.
Om du skulle föda bebisen nu skulle den klara sig bra utanför livmodern, den största skillnaden mot ett fullgånget barn är lungornas mognad. även om lungorna i vecka 34 inte är helt färdigutvecklade så är chanserna goda att bebisen skulle klara sig utan intensivvård.
Bebisen flyter inte längre omkring utan vilar på livmodern. Naglarna har nu vuxit över kanten på fingrarna och bebisen kan riva sig på dem.

Du:
Från naveln är det c:a 14 cm till den övre delen av din livmoder, men tänk på att detta mått kan variera från individ till individ. Du ska inte oroa dig om du inte har exakt samma mått som dina gravida vänner så länge som du växer som du skall. En växande livmoder är ett tecken på att bebisen där inne växer bra.
Dina Braxton-Hickssammandragningar tilltar i styrka och frekvens allteftersom din kropp förbereder sig för förlossningen. Sammandragningarna börjar i övre delen av livmodern som blir spänd och hård för att sedan sprida sig nedåt och slappna av. Många misstar de här "övningssammandragningarna" för verklilga förlossningsvärkar, men det är oftast falskt alarm. Ett sätt att avgöra om det är Braxton-Hicks eller "verkliga" sammandragningar kan vara att gå omkring en stund. Om spänningen då släpper, och om det inte gör ont så är det nästan säkert Braxton-Hicks du upplever.

BLOGGEN FLYTTAD TILL WWW.MICAHS.SE
Kommentarer
Postat av: Amanda! :)

åh, jag bara halkade in på din blogg nyss, tycker att du är väldigt modig som vågar ge upp världens roligaste tid för att få en bebis :)

är själv 14 och faktiskt så ville jag ha barn vid 13års åldern, sant ;o

men nu förstår jag att jag måste ju först gå ut skolan och skaffa jobb innan allt de där kan komma. och så tror jag nog inte min rygg hade pallat med att hålla uppe mig om jag blev gravid eftersom jag har skolios (n'

men helt fel skulle de inte vara att ha en liten bebis, älskar barn :)

Lycka till med allt, förlossningen och allt efter de.

följer gärna din blogg, så spännande! :D

2010-10-17 @ 14:32:54
URL: http://amendaah.blogg.se/
Postat av: Tina

Hej:)

Jag har en fråga som jag tycker är ganska stor... Jättetacksam för svar:)

Vem var den ALLRA FÖRSTA du berättade om graviditen för? Vad har du för band till denna personen och varför valde du att berätta för just den personen först?:)

Grattis till graviditen, håller tummarna för att det går bra:) Kram<3

2010-10-17 @ 14:58:51
Postat av: Linn ( skåne)

Vad för överdos tog du ?

Jag kollade in på äldre inlägg och fär såg jag att det stod att du hade tagit överdos, så därför undrar jag (:

jag tyccker det är jätte spännande att checka din blogg, Det känns som om jag längtar licka mke som dig för att få se ditt barn. jag tänker... det är så många veckor kvar hur ska jag kunna vänta tills att få se den lilla ängeln Kelly. jag undrar då hur mke du längtar som ska föda det, och att vara mamman

Jag tcyker du är TUff ! och modig ! (::)

Kram kram

Linn från ladskapet skåne

ålder : 11 <3333

2010-10-17 @ 15:36:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0